На 24-ти ноември ще има и извънредното Общото събрание на акционерите

...
На 24-ти ноември ще има и извънредното Общото събрание на акционерите
Коментари Харесай

Съветници от ДБ в Пловдив ще настояват за спиране на придобиването на Международния панаир от Георги Гергов

На 24-ти ноември ще има и изключителното Общото заседание на акционерите на „ Пълдин туринвест “, на което да се одобряват дяловете от 29% от Община Варна в сдружението. В дневния ред на сесията на Общинския съвет се чака да бъде включено предлагането на кмета Здравко Димитров, с което да се упълномощи представителя на Община Пловдив в „ Пълдин туринвест “ по какъв начин да гласоподава на събранието на акционерите.

 

В предлагането на кмета категорично се показва, че е налице нарушаване на императивната наредба, която изисква едномесечен период сред изпращане на поканата до Община Пловдив и датата на привикване на изключителното общо заседание на акционерите в „ Пълдин туринвест “.  Затова то не би следвало да се организира.

 

Съветниците от Демократична България ще упорстват в четвъртък Общинският съвет да съобщи, че е срещу апорта на акциите от Община Варна. Според тях, в случай че апортът се случи, Пловдив ще изгуби Панаира. От Демократична България ще изискат да се разпореди на кмета Здравко Димитров да апелира решението на Общото заседание на акционерите на „ Пълдин туринсвест “, в случай че то бъде взето.

 

Общинският съвет може да блокира завладяването на емблематичния изложбен център от Георги Гергов, само че може и да му го подари.  От Демократична България ще търсят поддръжка от всички общински съветници в гласуването.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР